top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDavid Braes

Tips voor een goede zithouding


In de volgende tekst geven we een viertal tips voor een goede zithouding. Heb jij vaak last van pijnlijke schouders of rugpijn op het werk? Niet sporten, maar langdurig zitten belast het zwaarst je rug. Een goede zithouding is hierbij dus van cruciaal belang!


Tip 1: een ergonomische bureaustoel

Investeer in een degelijke bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel kan je volledig aanpassen aan jouw noden en geeft rugpijn geen kans! Het moet bijvoorbeeld mogelijk zijn de hoogte van zowel de stoel als de armleuningen te wijzigen. Daarnaast moet de rug en de zitting kunnen mee bewegen. Voor een harde vloer kies je beter zachte wielen en bij een zachte vloer harde wielen.


Tip 2: een verhoogje

Zorg ervoor dat je voeten volledig op de grond staan en je knieën lager dan je heupen zijn. Kan je de bureaustoel niet verlagen en raak je de grond niet? Investeer dan in een verhoogje. Vermijd vooroverbuigen! Leun met je schouders lichtjes achterover tegen de rugleuning.


Tip 3: juiste ooghoogte

Plaats je computerscherm op een armlengte afstand waarbij de bovenrand van het scherm op ooghoogte staat. Instaleer het computerscherm op een monitorstandaard, indien nodig. Het toetsenbord ligt het best zo’n 10 cm van de rand van het bureau. Plaats de muis vlak naast het toetsenbord.


Tip 4: aangepaste bureau

De hoogte van de bureau dient gelijk te staan aan de armsteunen. Dit zorgt ervoor dat je onderarmen een hoek van 90° vormen tegenover je bovenarmen. Tot slot bestaan er ook verschillende polssteunen voor extra comfort.


Conclusie

Hou deze tips voor een goede zithouding in je achterhoofd wanneer je terug naar kantoor trekt. Alles begint dus met een kwaliteitsvolle ergonomische bureaustoel. Pas deze zo goed mogelijk aan, aan je persoonlijke noden. Let daarnaast goed op je houding! Je kan nog altijd rugpijn krijgen door verkeerd op een ergonomische bureaustoel te zitten. Investeer in extra hulpmiddelen zoals een monitorstandaard of een voetsteun indien nodig.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page