RTOC repro

Bel ons nu !

+32 (0)11/53.38.54

You are here

Hoe bestanden correct aanleveren?


Om jouw opdracht met de grootste zorg en snelste service te kunnen afwerken is het belangrijk om de bestanden correct aan te leveren.

 

Bestanden aanleveren bij RTOC repro

PDF: Liefst werken wij met PDF bestanden. Hierbij is het ook ineens zeer duidelijk voor jezelf hoe de afdruk eruit gaat zien: what you see is what you get


Hoe te bezorgen?

Best kan je via mail naar plot@rtoc.be jouw opdracht mailen met het bestand in bijlage. Vermeld steeds volgende informatie:

 

  1. Kleur of zwart/wit (indien geen vermelding wordt steeds afgedrukt zoals de file bepaald)
  2. Geplooid of niet geplooid (indien geen vermelding is steeds geplooid)
  3. Aantal kopijen: hoeveel maal moet het bestand afgedrukt worden?

 

Wanneer is jouw opdracht klaar?

Indien jouw opdracht gereed is krijg je van ons automatisch een mailtje waarin vermeld staat dat alles gereed is voor afhaling. Wij trachten steeds om jouw opdracht zo snel mogelijk gereed te hebben, in volgorde van binnenkomen (of op afspraak).

 

Snijlijnen?

Hoewel snijlijnen in het vorig millennium dienden om plannen manueel te snijden, is dit niet meer nodig aangezien het snijden machinaal gebeurd en snijlijnen zelfs voor een storende extra lijn op de plannen zorgt. Best maak je dus geen snijlijnen, enkel een tekenkader met daarrond een witmarge (in de pdf te zien) van de gewenste afstand.

 

Hoofding op de correcte plaats?

De hoofding van het plan moet aan de normen voldoen aangezien alles machinaal gebeurd. Zo moet de hoofding rechts beneden,links boven staan. Indien de hoofding niet in deze standaard hoeken staat, moeten de plannen manueel geplooid worden en is er een meerprijs voorzien.

 

Staan jouw bestanden op een USB stick?

Als je jouw bestanden binnen brengt op een USB stick is het belangrijk dat ons personeel weet welk bestand dient afgedrukt te worden. In het beste geval staan enkel de ‘af te drukken’ files op de Usb stick. Wat ook kan is dat je jouw af te drukken bestanden in een afzonderlijk mapje op deze stick plaatst en de naam van deze map mede deelt bij het binnen brengen.

 

Kan ik ook Word- Excel of PowerPoint files laten printen?

Ja dat kan! Maar ondanks dit mogelijk is, is een pdf file alsnog een betere oplossing (je kan vanuit alle Office pakketten jouw file bewaren als een pdf bestand). De reden is zeer eenvoudig: omdat op onze computers weliswaar zeer veel  lettertypes staan, kan het toch eens zijn dat jouw lettertype er niet op staat. Dan zouden alle zinnen kunnen ‘verspringen’ en de tekst er helemaal anders uitzien. Dus als je echt zeker wil zijn, breng je best een pdf bestand binnen.

 

Welke referentie wordt op mijn aflevernota/factuur vermeld?

Indien je geen eigen referentie (bv werf- of klantnaam) in de mail aangeeft, vermelden wij het onderwerp van de mail als referentie. Dus best maak je van jouw onderwerp bijvoorbeeld "plotten Janssens bouwaanvraag", etc...

 

Wat is het snelste gereed: kleur of zwart/wit?

Beiden is even snel: de machine waarop geprint wordt is dezelfde! 6 m² per minuut kan er in zowel kleur als zwart/wit geprint worden.